Saturday, July 9, 2011

BERSIH

hai reader *** you all dah BERSIH kan diri ?? heheee. if you all perasan lah, seminggu dua nih selalu orang sebut perkatan BERSIH kans. perasan tak? sampai ramai yang post wall kat fb merungut macammacam kerana BERSIH. kat Kuala Lumpur jalan jem gyle keluar berita. sana sini jalan di tutup. semua garagara BERSIH. pada yang stay area Kuala Lumpur  dan kawasan sekitarnya, better tak payah lah keluar rumah jika tiada urusan penting... MEMBAZIR saje .

firstly : MEMBAZIR MASA - sebab jem
secondly : MEMBAZIR MINYAK - sebab jem jugak
thirdly : MEMBAZIR DUIT - sebab nak isi minyak

fikir-fikirkan lah yea pada rakyat Malaysia. Malaysia dah Aman , why nak kucarkacirkan Malaysia lagi. daripada korang duk sokong bersih buat perhimpunan tuh, baik korang bersihkan rumah korang ke, kereta ke, apeape je lah, lagi berfaedahh.

*Info Pengerusi Himpunan Bersih 
 Siapakah Pengerusi Himpunan Bersih 2 yg diikuti oleh puak pembangkang.
Nama : Ambiga Sreenevasan
1. Agama Hindu
2. Anti Islam
3. Penyokong Murtad
kerja jahat beliau
1. Menjadi peguam bela kes Lina Joy seorg wanita islam yg murtad
2. Menganjurkan forum pertikaikan kuasa mahkamah syariah melibatkan kemasukan org bukan islam masuk islam.
3. Pendokong dan Penggerak IFC (Inter Faith Comission/Suruhanjaya Antara agama) yg pernah mengatakan bhw perceraian dlm islam adalah zalim dan juga menyokong pluralisme agama.
4. Menawarkan khidmat guaman percuma kpd umat islam yg nak murtad skrnya dibawa ke mahkamah persekutuan.
5. Penyokong kuat kpd seorng wanita India yg nak mohon jadi peguam syarie dan nasib baik permohonan ditolak.

so, rakyat Malaysia nak sokong lagi BERSIH ? korang fikirlah sendiri untuk diri sendiri dan Negara Malaysia.

SAYA SAYANG NEGARA MALAYSIA



Friday, July 8, 2011

Budu Punya Pasal

ini kisah adik kite yang dua orang nih. kite panggil mereka ADIK & KAKAK . mereka berdua sangat sweet oke.. haha.. sweet sebab selok makan budu. wakakaahh .

oke, semalam kans, time kite tengah dinner with my hubby, adik ands kakak datang rumah. nak amek DOA yang kite buat untuk kakak. so, kite tengah makan kans, ajak lah dorang makan sekali. shuamy kite da siap makan, tinggal kite jea belum. biase lah feeling lebih time makan. haha. mulemule kite ajak dorang makan, dorang malumalu lagi. ehh, lupe nak kasih tahu menu kite masak semalam . Ikan masak lemak cili api, ikan goreng, sayur sawi putih, ulam timun ands budu.  di sebabkan ade budu nih lah buad adik ngan kakak terliur. mulemule adik amek ulam timun cicah ngan budu dulu... pastuh kite tanye, " ko, nak nasi tak adik ? " adik cakap nak, kakak pun same geli nak. siap mintak kicap lagi. sabar jea lahh.. nih nak cakap. adik ands kakak makan licin.. heheee... sedap makan budu katanye. Maklum lah kat rumah mak, memang jarangjarang sangat ade budu..

lupe nak amek pic dak dorang nih makan BUDU ;p

p/s ; sapesape yang tak makan budu, rugi babe. dulu kite tak makan jugak, try sekali.. perghhh, sedap woww.. 

tadi kakak text kite, die tanye macam nih :-

" along, buat lauk budu lagi tak ?? " hahah.. sweet kan adikadik kite nih ! loveyou all lah shayang.. ;)



Nasi Goreng

duatiga hari nih shuamy ku suruh masak nasi goreng. nak bawak bekal katanye. haha.. so sweet shuamy ku. hari nih hari kedua kami bawak bekal. semalam terlupe nak amik picture nasi goreng.. buts hari nih kite ingat.. jeng..jeng..jeng.. sila jangan TERLIUR oke !

nampak sedapkans ?? ecehh

itulah nasi goreng yg kite masak. yg shuamy kite letak telur mata. sebab shuamy kite kalau makan nasi goreng nak ade lauk..hah, macammacam kans. oke, salam jumaat yea.

Thursday, July 7, 2011

Shuamy Ohh Shuamy

akhinya siap jugak mentransformasikan belog kite nih.. haihh, penat kite taww kite pilihpilih template yang kene dengan citarasa kite nih.. you all rase oke tak??? hahha, 
komenkomen sikit yea nanty.

oke, back to our story Shuamy Ohh Shuamy.nak tahu kenape dengan shuamy kite, Shuamy kite KAKI FUTSAL . hah, sabar jea lah kalau sape-sape yang suda wawen nanty dapat shuamy kaki futsal. oke, semalam kans, kite pergi amek ubat mak mertua dekat batu 9, so sebelum pergi tuh, shuamy pergi lah panaskan enjin kete. mase panaskan enjin kereta, bakal adik ipar datang , MIDIN dengan siap berkasut futsal bagai.. shuamy kite pun tanye, ade futsal kea malam nih?? si Midin cakap ade. shuamy kite punye excited berlari masuk bilik cari phone die, kowtkowt ade massage futsal die lahh.. tapi hampa takdek.. (dalam hati kite cakap, PADAN MUKA.. hehe)

elokelok kereta berjalan, bunyi massage kat fhone shuamy... kite yang bacekan " Futsal kul 10.00 " suke sangat lah shuamy kite tapi pandai cover, "abang rase tak sempat nak main futsal" (pandai die buat ayat). yang kite geram nye, kite kuar rumah dalam 8.30 malam, punye lah die nak kejar mase, bawak kereta bapak lah laju di sebabkan nak main futsal.. sabar jea lahh..

lepas amek ubat kat batu 9. terus ke bandar, sebab nak clear kan cheque shuamy kite. actually gaji shuamy kite melalui cheque.  ingtkan nak pergi ATM kat taman tas jea, tapi out servis pulak. kite lagi suke dapat pergi 
bandar. hahaaa. nasib da makeup comeycomey...

kite blacken amount. sebab gaji sikit sangat.. hahaaa

kononye lepas clear kan cheque nak lah pergi jalanjalan dulu kans.. tapi haram, shuamy kite tak tanye langsung nak pergi manemane kea tak.. hah, memang hangin satu badan lah time tuhh.. dalam kereta memang tak cakap dengan die... semuanya sebab futsal.. sabar jea lahhh.. mencimencimenci tawww.

ouhh, kat bawah nih serba sedikit info ubat yang mak mertua kite makan.


Info Pamoga :

Minuman tambahan yg sgt sesuai untuk :- angin ahmar, AIDS, buasir, bengkak, darah beku, Gastrik, penawar bisa gigitan binatang, keperluan serat kepada badan, untuk kulit kaki pecah, kulit melecut, luka dalaman perut, usus dan ketumbuhan, lemah otot, gaut, radang, menaikkan seri wajah, mengawal suhu badan, mengawal tekanan darah tinggi, kencing manis, masalah jantung dan ginjal, masalah kitaran haid dan dalaman wanita, merawat dan menjaga organ dalaman, awet muda, memperbaiki kerosakan tisu, meredakan alahan dan alergi, pedih ulu hati, batu karang, luka pembedahan, sistem percernaan, keracunan makanan, sembelit, sakit sendi,rambut gugur, ulser, digunakan selepas bersalin dan sistem peranakan, sesuai juga untuk tumbesaran dan kecergasaan kanak-kanak.

Mentransformasi Belog

hye darling. wahh, hari nih kans cuaca kat KUANTAN, sejuk sajee ;) , manyak sukee kalau harihari cuaca macam nih. ehee, sukee sebabs tak panas sangat. nak pelohpeloh. hehe, yang penting kalau tidur sure bestbest ;)
ouhh, kite memang free gyle hari nih. so, kite sedang mentrasformasikan belog kite nih. hahaa. kasik renew sikit. pening betul kepala nak cari template baru. banyak sangat choices, tapi satu habuk pungs kite tak berkenan ;( . entah bile siap belog kite nih.

kalay ade yang jengah belog kite tuh kans, sori yea ! belog kite sepahsepah sikit. ehehhh. kite ngah kemaskemas ape yang patut dulu. yuhhuu..
oke, nak sambung cari template. nanty kite story lagi yea. daaa ;D

Wednesday, July 6, 2011

Doa

ouhh, semalam mase nak beli ubat kesihatan mak mertua kite (Vida Beauty - Pamoga) tapi dah habis stok plak. malam nih baru sampai kite terus gerak pergi rumah mak, sebab rindurinduan kat mak.. hehe. lagi satu nak tengok keadaan mak kite. Alhamdulillah mak kite beransur sehat ;), mak da boleh bercerita tanpa sesak nafas lagi. 'terima kasih Ya ALLAh, sebab makbulkan doa hambamu nih ' suke sangat tengok mak. terima kasih jugak, buat sepupuku Nur Hayati Bt Zulkifflee ands Nor Azura Bt Zulkifflee sebab tolong dapatkan ubat for my mum. Jasa baik korang berdua amatlah kite hargai. 


ohh oke, back tuh our entry. doa kat atas nih kite buat untuk kakak. "hah, kakak.. siap liminate lagi taww.." semalam, sampai jea depan pintu kakak dah hulur doa nih. die suruh type and print out selalu.. die nak 3 copy jea. tapi di sebabkan along die baik hati, along print 6 copy for you darling. hope u suke lah yea.. ;p

ouhh, takmo cite panjangpanjang, kite nak buat kejekeje kat atas tuh. menimbun da tunggu. hehee.. chowww ;)

Hamekk Kau

haipppp darling ;) , hari nih rase macam da lewat berblog. breakfast pun belum lagi taww, kempis ands ramping lagi perut nih hari nih. kalau tak timetime cam nih da second rounds kite makan.. 

nak tahu sebab per kite tak makan lagi? hah, semalam kan s kite ade post entry yang kite tak dea keje kans. wahh, memang senang hati gyle gaban lah semalam. kekononnye lah.. kite ingat kan HOLIDAY FOR WORK semalam , sebabs time pagi memang tak dek keje langsung. siap landinglading kat sofa lagi.. huhuhu ;p, sekali bos masuk office, hah HAMEKKK KAUU punye lah banyak keje die kasik.. adoyaii, terus peningpening tengok filefile kat atas meja.. tak sanggup den. memang semalam tak terjah langsung blog sahabatsahabat handai sume. wahhh, sedihhh. kececewaan yang melampau. ecehhh, poyo! tak betul ands benar, kite siap peluhpeluh lagi wat keje, walaupun air-corn on 160c .

siaptaksiap keje jam 6 petang. memang busy gyle gaban lah semalam. nasib lah badan sebab manyak keje... ;(


Tuesday, July 5, 2011

Bestnya Kalau HariHari Tiada Kerja

i'm happy today. guess why ? sebab hari nih kite busy , heehee ;) fushhh, semalam kite punye lah manyak keje. kejapkejap orang datang fotostat. kejapkejap datang tanye insurans. dah lah kene cover amek order dobi lagi.. haihhhss, serabut otak betul semalam. dah lah badan kite sakit semalam. memang betulbetul tak de mood lah.

buts, this days no busybusy. hehee. suke gyle kalau keje macam nih. cuaca kat kuantan lah mendungmendung jea. wahhh, kalau dapat bantal nih, sure tido sampai tengah hari, hahaa.. nih pulak perut tengah kenyang. memang rase macam nak tido jea lah.


BESTNYA KALAU HARIHARI TIADA KERJA .. HeeHee


kalau bos kite bace nih sure die pengsan.. kehkehkehh....sory bos !!

Monday, July 4, 2011

Happy 5 Months Aniversary


Abang , 
Happy 5 month Aniversary
Semoga Perkahwinan yang kita bina atas dasar CINTA berkekalan hingga Akhir Hayat.
Amin. ;)

Sakit Badan Melampau

selamat pagi darlings. ehh, pagi lagi kea? hehe ;p, 11.52am, kire pagi lagi lah tuh kans? belum lagi pukul 12.00.. ecehh ;p

oke, kite nak kasik tahu kat darling sume, malam semalam badan kite lengohlengoh habis, sakit satu badan. sampai sekarang still lagi sakit. rase cam letih gyle. ikut kan hati memang nak amek mc, tapi disebabkan keje kat office nih menimbun. so kite gagahkan jua ke office,. aiyakk, sakit woo.. pagi tadi sedar 4.00pagi terus makan ubat sakit badan, tapi still macam tuh jugak. semalam dah suruh shuamy picitpicit tak jadi jugak.. kenape erk? tak suke lah sakit badannn.. mencimencimenci ;(

u alls, ade tips tak nak hilangkan sakit badan nih? pless help me. nak buat keje pun tak selesa kalau badan sakit.


Sunday, July 3, 2011

First Time Breakfast

haihaihai darlingss... selamat berhujung minggu yea. ;) mesty u all lepaking kat mall kan? hah, yang bercinta lak mesty dating kans? tahu daaa.. yang dah wawen, mesty lepaklepak ngan shuamy/istery kans? huhuhu.. pape pun enjoy for weeked.

hmm, kite hari nih pagipagi dah keluar breakfast ngan shuamy kat jaya gading. makan nasi berlauk ayam, shuamy kite nasi lauk ikan aya..... pagipagi buta kejut shuamy pergi breakfast.  kite nak tulis besarbesar nih FIRST TIME keluar breakfast kat luar sejak jadi shuamy isteri. hahaaa.. tak caye kea? tak caye sudah. nak tahu kenape? sebab sebelumsebelum nih if weeked shuamy kite bangun 11.00 am ke atas oke.. kadangkadang pukul 1.00pm, matahari pun dah tegak. hah, memang tak de lah nak breakfast kat luar.. tak senonohkan shuamy ku..;p

oke, leter kite cite lagi yea. da nak maghrib. kang shuamy ku bising..
dadaaaa, darling ;)