Saturday, July 23, 2011

Terima Kasih Atas Kurniaan Mu

" Terima kasih Ya Allah 
Atas kurniaan yang Kau berikan untuk ku dan suamiku,
Tiada kata seindah bahasa yang ingin ku luahkan,
Hanya padamu ku bersujud.
Semoga bulan-bulan akan datang,
Dapat ku lalui dengan penuh kegembiraan "


"


"


"


"


"


HAPPY

Thursday, July 21, 2011

Yang Terindah

semenjak kau hadir dalam hidupku
tiada lagi keresahan
kau mengetuk pintu hati ku
tanpa sedar hingga ku izinkan

kau yang bernama cinta
kau yang memberi rasa
kau yang ilhamkan bahagia
hingga aku terasa indah

maaf jika ku tidak sempurna
tika bahagia mula menjelma
bila keyakinan datang merasa
kasih disalut dengan kejujuran

mencintai dirimu
merindui dirimu
memiliki dirimu
hingga hayat bersama kamu

kau yang bernama cinta
kau yang memberi rasa
kau yang ilhamkan bahagia
hingga aku terasa indah

kau yang bernama cinta
hingga aku terasa indah


thanks abang , for the LOVE .

Wednesday, July 20, 2011

Buah Salak

tadi kans, masee tengah berfesbuk kans, ade kakak office sebelah datang..
ngrrrrr, nak tahu die datang wat apee ?? jengjengjeng , die kasik kite buahh .
hah , BUAH SALAK wahhh, sedapp ands manis. tak masam punn.
thank you Kak Anie . nanty bagi lagi yea ;p
Kak Anie cakap mak die tanam sendiry pokok Buah Salakk.
bagus kanss.. nanty kalau ade buah rambutan kuning kat umah ,
boleh lah kasik kans Kak Anie ? ngettngett ;p


*shawl yang kite pakai nihh , NENEK kite kasik .comey tak???

Ramadhan Tanpa Ibu

hmm, sangat sedih dan gembira nak sambut ramadhan kali nih.

sedih sebab tak berkesempatan sambut ramadhan tanpa mak.
mak kene stay kat kampung for 1 months. ohhh, tak sanggup.
mayb mak balik kuantan seminggu b4 raya.
sedih kans.. kite fikir macam mane adikadik kite.
macam mane dorang nak bangun sahur.
berbuka pulak macam mane.. 
sabar lah wahai adikadikku, ini semua ujian dari Allah untuk kite.
"Ya, Allah berikan kekuatan untuk kami lalui ujian yang Kamu berikan, Amin"

gembira sebab , first time sambut ramadhan bergelar istery kepada MOHD HISHAM .
hmm, macam tak percaye jea. ;)
rase teruja pulak, hahaa..
nak kejut en shuamy mangun sahur.. kihkihkihh...
mesty shuamy kite liat nak mangun... hahaaaa..

hmm, kite harap RAMADHAN kali nih memberi seribu kemanisan buat kite ;)
Amin

'

'

'

'

'

'

to my mum shayang, jangan sedihsedih yea kat kampung. kalau berbuka puasa nanty jangan lupe kami di kuantan oke. sayang mak selalu.. muahhhmuahhh

Monday, July 18, 2011

Pecal ohh Pecal

morning everybody ! ohh, hari nih cuaca kat kuantan sangat tenang..
ecehhh, tak panas tak hujan.. hah, biase sajee.
 best kalau harihari macam nih.
sure, tenang hidup kite kans??

ouhh, btw kite nak cite pasal pecal semalam.
kan kite cite yang kite mengidam nak makan Pecal.
hah, mengidam macam orang Pregnant pulak.
kalau ade rezeki InsyaAllah , harapharap ;)

oke, semalam my mak shayang dah tolong buatkan pecal untuk kite.
wahhh, TERIMA KASIH MAK . Shayang mak sangat.
kihkihkih.. suke gyle.
sape yang tak penah makan memang rase pelik.
tapi kite suke. sebab rase pedas..
wahhh.. memang kampung lahh.
TERBAIK punye pecal.

itulah rupe pecal

bahan-bahan sayursayuran :-
timun - dihiris halus
tauge - direbus
kacang pancang - di potong + di rebus
kangkung - di potong + di rebus
tauhu goreng - di potong

*ikut cite rase masingmasing lah suke sayur ape . kalau ade pucuk ubi lagi best

bahan-bahan kuah :-
kacang tanah - di goreng + di bland
cili api - di goreng + di bland
bawang besar - di goreng + di bland
garam
gula

hah, bahan-bahan kuah tuh campur jea sume. pastuh siaplahh..
hehe.. sedap hingga menjilat jari.

Sunday, July 17, 2011

PECAL

today kans tekak kite nih rase macam nak makan PECAL
mesty korang tertanyatanya ape itu PECAL kans??
omg, memag terasa nak makan sangat.
so, kite da bagitahu my mummy suh buat Pecal.
buts, sampai sekarang adik kite tak hantar lagi..
haipppp, sangat MENGIDAM itu pecal.
heheh
nanty kalau dah sampai itu pecal,
kite story yea..
;)