Saturday, April 23, 2011

Terlajak Perahu Boleh Di Undur , Terlajak Kata Badan Binasa

B O D O H

M A M P U S

Dua perkataan yang terlalu kesat kan??

Terguris tak hati kamu kalau ada orang cakap macam ini pada kamu??

TIPU lah kalau tak terguris !

Perkataan yang keluar pada mulut kita adalah satu DOA

Andainya orang yang kamu SAYANG betul-betul tinggalkan kamu selamanya , tidak menyesal ke kamu?

FIKIRLAH terlebih dahulu sebelum mengeluarkan KATA-KATA

PEPATAH MELAYU :

Terlajak Perahu Boleh Di Undur , Terlajak Kata Badan Binasa

P/S ; Jagalah Hati Insan-Insan Yang Menyayangi Kita

Kenapa?

Kenapa perkara yang kecil kita sering besarkan sehingga mengundang pergaduhan???

sedangkan perkara tersebut boleh di bincang tanpa berlaku pergaduhan!

Kenapa ada yang bersifat pemarah sehinnga tidak dapat mengawal emosi sendiri lalu mengguris perasaan orang lain?

Salah ke untuk mengawal emosi sendiri ?

Kenapa perlu keluarkan kata-kata kesat apabila kita marah???

Adakah kita merasa hebat bila kata-kata kesat keluar dari mulut kita??

Tahukah kita bahawa setiap perkataan yang keluar dari mulut kita adalah satu doa??

Renungkan lah wahai sahabatku !

Tetibe jew ai rase emo hari nih.. ai sendiri tak tawu kenape!adekah ai normal? Huhu.. reality nye hanye ai jew yang tawu… tapi u all jangan risau, ai still oke, cum erase moody siket di tengah hari… nak makan pun tak de mood.. ahh, bia lah lapar.. malas nak pegi beli.. so, layan perasaan jew lahhh.. hati tengah berkecamuk!

Kuatkan lah Imanku

I’m SAD

;(

“ Ya Allah , Kuatkan lah Iman ku yang lemah ini dalam menempuh ujian dariMu ”

Miss my dad so much . i Need my mum .

Mata tak terlelap

Ape lah nasib, hari sabtu pun kene keje, da lah kene keje full day, boss suruh ganti sebab aku cuti banyak hari daa.. lau tak ganti, die nak potong gaji,, hukhukhuk.. cian kan ai…

Pepagi tadi lagi rase liatliat nak bangun. Da la semalam susah nak tido… masuk bilik kul 10.00 pm da.. golek sane , golek sini , still tak leyh tidow.. maen game sampai winner pun tak leh gak lelap mata nih.. bangun tutup lampu pun tak leh gak tido . asben ai kat luar tgk TV , ai send massager kat asben “ sayang tak boleh tido “ my shayang reply “ meh tengok tv” haha.. ngadengade Kankan?

So, lelayan lah tengok TV, biar pun tak bape best cite tuh, haha..tapi ade partpart yang buat ai gelak.. kehkehkeh, Jackie chan belakon.. habis cite masuk bilik, terus tutup lampu.. pas tuhh zzzzzzzzzz.. tak sedar ape daa… hehe..

Tadi ai baru jew lepas makan NASI LEMAK LEMBIK . frust gyle, bese sedap jew.. hari nih Betong CafĂ© silap sukat air kowt… adoyai, tesyentesyen.. nasib lah lapar, makan jew lahhh…

Friday, April 22, 2011

Gara- Gara Sambal Petai

Hi , Hi … nih ai nak cite pasal semalam… oke, semalam kan ai mc , so ai pun rajinrajin lah memasak kat dapur tuh… ai masak SAMBAL PETAI , Nampak kan pic yang ai upload tuh , gitu lah rupe sambal petai yang ai buat… nampak sedapkan?? Memang sedap pun..

Nak story sket lah kat cni, petai tuh ASBEN ai yang nak makan sangat.. ai makan jugak, tapi tak banyak lahhh… orang cakap peatai nih busuk, tapi ai oke jew… hehe.. story nyew macam nih , my Shayang sakitsakit urat lepas makan petai tuh.. huhuhu.. cian die.. lembik ai tengok.. rupenye petai nih boleh buat orang sakit urat… haha.. so, my shying da serik makan petai, siap cakap lagi “ Lepas nih abang taknak da makan petai , da serik sakitsakit urat “ oh my, ciannye shayangku nihh

So, malam tadi kasik ASBEN ai makan ubat.. punye lah payah nak makan, macam budakbudak..kene pakse baru nak makan.. pas makan ubat terus masuk bilik, then TIDO…. Cian u shayang… laen kali tak payah lah makan sambal petai lagi yek…

Jagung Ais , Cendol Ais , ABC

Hallu darldarl… weeeee~~~ ;)

See, tengok muke my comelcomel tuh !.. haha.. tak sabar dorang nak makan JAGUNG AIS , CENDOL AIS , ABC.. hehe.. sedap tawu… if u all nak tawu kat cni lah ABC yang paling tiptop yang ai penah makan… my mum suke sangat LAICI KANG kat cni.. memang no.1 lah ai kasik… arwah my dad pulak suke CENDOL .. hehe.. tiaptiap minggu die tapau CENDOL… kalu u all tak caye, try lah datang mam kat cni.. lalala,

Teruk kan ai, demamdemam pun still nak makan CENDOL , pastuh pulak lah makin sakit.. ape boleyh buat, dah terliur tengok sista howt makan.. ai pun joins sekali lahhh… ingat time nih nak makan mee kari , tapi mulut tak sedap lah nak makan.. so, batalkan niat di hati… lain kali lah pulak oke..

Jum, MakanMakan.. huhuhu

D E M A M

Hi dear , rase lame sungguh tak update blog. Actually ai demam oke.. 2 days MC.. hehe.. so, lepaking kat umah jew… pegi klinic, doctor check up lebih kurang lebih jew.. tapi still dapat MC 2 days.. yahuuuu.. manyak syok.. mesty u all rindu nak bace entry ai Kankan??? Ngaku jew lahhh..

Dalamdalam demam tuh still boleyh merempit balik umah my mum… HAHA… demam ngadengade lah tuh… makan pun banyak jugak.. macam tak demam jew.. siap mam Cendol lagi ngan sista howt & my comeycomey.. haha..

Hari nih memang banyak keje.. maklum lah da DUA hari ai mc.. hehe.. so, menimbum lah keje Kankan? Buts, kene lah releks.. keje nih sampai bilebile pun tak habis.. iyek dok?? Lalala… lupe nak story, mase ai demam tuh.. kepala nih pusingpusing sangat.. bile nak pandang bawah.. macam nak pitam.. why erk??? Naseb baek doctor kasik umah pening.. lau tak, boleyh jadi gyle ai tawu..

Nanty freefree ai update blog yek.. u all tunggu jewdaaaaa

Tuesday, April 19, 2011

Customer not always right

Customer not always right

setuju tak??? Lau setuju sila angkat tangan macam usup wilcha.. haha..

nih ade customer yang tak faham bahase (wahh, kesatnyew bahase, tak dek niat oke) da banyak kali ai cakap insurans third party & theft tak boleh transfer tapi still tak fahamfaham lagi..

adoi, kalau u all tensyen tak?? GERAM gyle nih . susahkan lau orang tak reti macam tuh.. nak cakap die orang putih Nampak macam orang melayu.. tapi still tak fahamfaham.. nak suh ai story dalam BI kowt.. hukhukhuk . boleyh jew ai specking talking , tapi ai takut die tak faham pulak,, L A L A L A.

lantak lahh , ai da tulis note, pahampaham sendiry lah nanti oke…

Meggie & Roti Kaya

Hari nih lunch makan Maggie & Roti kaya jew.. huhu.. menu diet kew?? oh may , bukan oke.. ai tak dietdiet.. ai makan Maggie & roti kaya b’coz memalas bebeli nasik kat kedai.. HAHA.. ade pulak kan macam tuh???.. seriously memamg malas nk jalanjalan beli nasik.. so, nasib baek de stock Maggie dalam drawer hehee… makan jew lah yang tuh jew.. L A L A L A likeslikes MAGGIE

Mesty u all tertanyetanye why ai memalas sangat pegi beli nasik kat kedai Kankan??? Sebabnye ai malas nk beratur time amek nasik.. cam dakdak sekolah kan?? So, tak suke sangatsangat… one more things, ramai sangat orang.. HEHE.. lagi lah tak suke…

SO, jum meMAGGIE…

Satay

Hi darldarl.. hehe.. mood hari nih sangat baik.. senyumsenyum jews sampai telinge.. apekes ek? Hahaha.. ai pun tak tahu.. so, banyak STORYMORRY nak tulistulis kat cni.. likeslikes tulismulis nih… darldarl sume mesty tertunggutunggu Kankan???

Semalam sangatsangat pening kepale.. buts bile time balik jew terus sehat.. haha.. ntah pape kan??? Mengong jew.. my shayang amek awl hari nih.. suke sangat.. ai balik kul 6 die tak datang 5.45.. hehe.. sukesuke.. so, balikbalik terus ke bilik.. jengjengjeng.. shuamy ai kemas bilik..huhu.. sweet gyle katil we all die kemas… HAHA.. pape pun tengs shayang… pastuh terus ke dapur, adik ipar tengah bersiapsiap untuk masak.. ai pun cuci mencuci pingganpinggan yang ade..KERJASAMA gitu… pastu terus kemaskemas umah.. then mandymandy, then makanmakan.. hehe..

Almost 8pm ,ai ajak asben pi pasar malam.. mau beli laukpauk sket… sampaisampai terus terbau SATAY..huhu.. asben ai cakap nak makan satay.. hehe.. ngade betul.. then pegi kat tempat ikanikan.. beli ikan lolong & ikan kerapu , sotong… jalanjalan tempat sayur. Asben nak beli PETAI.. huhu… so, hari nih kene masak sambal petai + ikan bilis.. hehe.. ai beli sayur kobis, carrot, sawi putih, bayam.. hahak.. stock seminggu.. lalala..

Then terus balik umah.. singgah kat kedai beli panadol.. ai takut pening kepale lagi..tak sanggup da…

Balik umah terus hiding kan satay..so, sedapsedappas makan g dapur cucicuci ikan & sotong… bile da ter over rajin siap belahbelah petai untuk masak esok..huhu.. mengong jew…

Daa siapsiap sume terus masuk bilik.. tapi mata tak leh pejam. So, amek fon main game..hehe… tuh lah keje nyew.. main game sampai tertido.. asben tengok tv… zzzzzzz

4S

sayer shayang suamy sayer (4S)

see , muke shayang ai nampak garang kankan?? hahaha.. tapi die tak lar garang sangat.. sume sedikit seriuss.. huhu, so.. tak payah takot oke.. suke buat lawak jugak.. tak caye??? Tak caye sudahh..

LOVELOVELOVELOVE

MOHD HISHAM

Monday, April 18, 2011

I'm Sick

Pening + Cirit Birit

Seriously , ai pening gyle hari nih.. kepale berat jew.. so, ai lepaking atas sofa jew coz memang tak larat nak angkat kepala… dah lah 3 kali masuk toilat . apekes pun tak tawu.. sakit perut lahh… may b di sebabkan cirit birit lah ai pening kepala… wahhh.. tesyen..

Tak De selera

Tak makan lagi dari pagi td.. cume jamah biskut yang ai beli kat tunas manja hari tuh.. lemah jew badanbadan.. rase nak balik umah then terus tido…

No Mood

Hari yang moody. Ape yang di buat seme tak jadi… ishhh.. apesal nih.. kejadian pagi tadi kowt yang buat ai rase cm nih… Nampak jew baik tapi… malas nak cakap lah.. betullah orang cakap jangn menilai orang dari luaran sahaja.. so, berhatihati lahh yek

Tak suke

Paling tak suke kalau kite massage tapi tak di reply.. why? Payah kew nak reply? Kew rase membazir? Lau takot membazir tak payah lah pakai fon.. BUANG fon tuh dalam sungai, senang skeet… may b rase bosan kowt.. ntah lah, malas nak fikir. Sendiri mau ingat lah..

PENDERAAN KANAKKANAK

Seriously badan ai terketarketar sekarang nih… nak typing entry nih pun payah.. tibetibe rase yang teramat takut.. dot know why… rase menggigilgigil.. tangan sejuksejuk. kenape yek??? Nak nangis pun ade !

Kes nye adalah… PENDERAAN KANAKKANAK… so, tadi depan mata ai.. ai tengok kes penderaan kanakkanak.. sangatsangat kecian tengok kanakkanak yang berusia 2 taun setengah did era oleh si ibu tiri.. seriously..ai sangatsangat takut…

Betul ke ibu tiri jahat???

Tapi tak semua macam tuh kan??? Kenape ibu tiri selalu macam tuh yek??? Salah kew si ibu tiri menganggap si anak seperti anak nye sendiri?? bukan kew kalau kite berkahwin dengan seseorang kite haruslah berkahwin dengan ahli keluarganye sekali?? Macammacam ai fikir sekarang nih..